← Back to all news
← Terug naar alle nieuws
← Back to all news (FR)

15/03/2023 - Alychlo NV bezit 95,01% van de aandelen van SnowWorld N.V.

Alychlo NV bezit 95,01% van de aandelen van SnowWorld N.V.

Alychlo NV bezit 95,01% van de aandelen van SnowWorld N.V.

Alychlo liet SnowWorld per brief weten dat zij haar belang in de vennootschap verder heeft uitgebreid en dat zij heden 95,01% in het kapitaal heeft, exclusief treasury aandelen. Verder geeft Alychlo te kennen de uitkoopprocedure voor de resterende aandelen te starten.

Sinds Alychlo, de holdingmaatschappij van de Belgische ondernemer Marc Coucke, aandeelhouder werd in SnowWorld, gelooft Alychlo in de groeimogelijkheden die het concept en het team van SnowWorld met zich meebrengen.

Alychlo is van mening dat SnowWorld haar strategie beter kan uitvoeren zonder beursnotering. Bovendien staan de kosten van de notering niet meer in verhouding tot de voordelen die het biedt.

Intentie om uitkoopprocedure op te starten

Alychlo gaat ervanuit dat zij de procedure medio mei 2023 zal kunnen aanvatten.

Daarnaast zou Alychlo vanwege diezelfde overwegingen graag gezamenlijk met SnowWorld op eerste mogelijkheid een verzoek doen tot het beëindigen van de notering van de SnowWorld-aandelen aan Euronext Amsterdam.

SnowWorld is van mening dat deze beweging de organisatie zal helpen zich te focussen op haar kernactiviteiten. Hierdoor kan de strategie beter en sneller uitgevoerd worden.